mandag 29. november 2010

Advent og straks 1. desember..

.. så da nådde vi ikke helt målet om å være innflyttet til 1. desember. Vi visste jo innerst inne at ting tar lenger tid enn man tror når det kommer til oppussing, men et mål bør man ha likevel, ellers tar det gjerne enda lenger tid.  Nå er neste mål at vi skal være innflyttet iløpet av 14 dagers tid, sett at kjøkkenet kommer iløpet av den tiden som er lovet. Kjøkkeninnredningen og hvitevarene er vel det eneste vi trenger nå for å kunne flytte inn uten å leve et nomadeliv :p  Vegard har begynt oppussingen av badet, men vi har toalett og dusj nede i kjelleren, så det er ingen krise om ikke badet blir ferdig i tide, selv om vi håper og tror at det blir det.

Badet oppe skal pusses opp, uten de altfor store kostnadene. Vi skal heller lage et større og bedre bad nede i kjelleren etterhvert. På badet oppe blir det fliser på gulv og baderomspanel på veggene, pluss en enkel og tidløs baderomsinnredning. Det blir et bittelite bad for en familie på 4, men det skal nok gå bra for en stund :)

Vegard er i gang med å male panelplatene på kjøkkenet, men jeg har ikke vært oppe og tatt bilde av det.
Her er bildene jeg tok før helgen:

Vegard maler kjøkkentaket. Panelplatene er spikret på veggen som dere ser, men her har de ikke fått maling på seg ennå

Vegard sin bestemor maler siste strøk på stueveggen.

Renovering av sikringsskapet. Wohoo! ;)

Vegard har smurt membran på badegulvet i flere omganger. Nå er han klar for å begynne med flislegging. (Vasken skal ut etterhvert den også)

Kan vel neppe bli verre enn dette?? Vi skal ha badekaret nede inntil videre og heller sette inn et dusjhjørne.

tirsdag 23. november 2010

Jeg har handlet gardinstenger!! + en liten oppdatering

Yes, da har jeg endelig handlet gardinstenger til alle vindu i øvre-etasjen, minus de lange smale vindu over trappa. Der skal vi ikke ha gardiner, men bare la alt vi kan få av dagslys florere inn.
Kjøpte hvite gardinstenger på KID-interiør (har ikke tatt bilde, de ligger i bilen... men er egentlig ikke noe spesielt å ta bilde av før de har kommet på veggen).  Syns ikke det ble så gæli en pris, rundt 1300 kr for alle stenger. Men i tillegg måtte jeg kjøpe sluttstykker+ringer, og da ble det straks dyrt!  Jeg ble litt svimmel av hele dette gardinstangkjøpet. Måtte huske på hvor lang de skulle være, finne en grei farge og finne ut hvilke endestykker jeg skulle ha. Var ikke store utvalget, men jeg syns det var så vanskelig der jeg sto, at jeg bare tok noen runde kuler. Hadde egentlig lyst på kjegle/tempelformede, men de var fri for dem.  Så ble jeg ikke enig med meg selv om jeg ville ha sånn spydspiss eller runde kuler... så da ble det kuler.  Jeg får bare bytte om jeg føler at det blir helt feil.   Ja, det er et hardt liv. Finne gardinstenger liksom...   uff!!  
Skulle egentlig finne gardiner også, men jeg fikk mer en nok av disse stengene.  
Dessuten er det ikke så lett å finne noe når man har så masse fine ting rundt seg, og bare vil handle ALT!.  Det ble også vanskelig å fokusere på hvilke gardiner som kunne passe inn med det interiøret vi har nå, eller den stilen jeg etterhvert vil ha.   Har egentlig lyst på julegardiner i brunaktig linfarge og rødt, men innser jo at vi ikke har råd til julegardiner i tillegg til vanlige "vintergardiner".  Skal jeg ha brune gardiner da? Beige? Grå?...    Fant noen som fine som var grå, men usikker på om det blir å passe inn.  Er veldig glad i grå for tiden.   Jeg får sove på det ;)

Også skulle man hatt litt julepynt da. Det har vi mangelvare på. Vi har jo pleid å reise hjem til familie i julen, og har dermed ikke pyntet så mye til jul i vårt eget hjem før.  Men det florerer av så mye fint! Jeg vet ikke hvor jeg skal begynne. Jeg er så redd for å miste kontrollen og handle for mye, så istedet må jeg nesten bare løpe ut av butikken, uten å ha brukt så mye på en krone... men likevel like fri for julepynt...


Så, hva skjer i huset for tiden?

Ettersom Vegard har vært på nattevakt og skal jobbe imorgen og på torsdag, så går det kanskje ikke like fort som det har gjort de to forrige ukene. Men har blant annet fått med meg at vi har fått en liten renovering i sikringsskapet. Nye automatsikringer og to nye kurser.   De to siste spotkassene er på plass. Vegard har smurt primer og et lag med membran på badegulvet. Også har de spikret panelplater på kjøkkenet, pluss siste malingsstrøk på stueveggen er tatt. 

Har dessverre ingen bilder til denne bloggen.   
Ha en trivelig tirsdagskveld! :)

fredag 19. november 2010

Dør mellom yttergang og gang på plass

Her skal hver minste lille detalj oppdateres vettu :)
Vi har fjernet et vindu som sto ved siden av den gamle døra, og satt inn ny dør som dere ser på bildene.

 De siste dagene har det vært mye listing og finisharbeid. Alle soverommene er vel nå så og si ferdige. Det mangler knotter på skap, og kanskje et bittelite ekstra malingstrøk i noen krinkelkroker på listene. Så skal vi ha noe ventilgreier (som kan åpnes og lukkes) i vinduene, pluss nye hengsler. Eventuelt at vi spraylakkerer de gamle. Flisespikkeri med andre ord.  Soverommene er også nedvasket av en snill og hjelpsom "svigerbestemor". Soveromsgangen mangler også bare gulvlister, men de er kappet og klar for å bli spikret på.

Stua er også så og si ferdig. Nå har også den siste veggfliken ved peisen også fått gulvbord på seg. Det eneste vi mangler er et nytt rekkverk, men vi har jo det provisoriske enn så lenge. Gulvet i stua blir ikke byttet ut i denne omgang, grunnet tid og økonomi. Og det var vel det eneste gulvet i huset som man faktisk kan leve med en stund, selv om jeg egentlig ikke liker det. Det er ordentlig parkett, men jeg liker ikke fargen noe særlig.  Men jeg skal nok klare å overse det og heller nyte alt annet vi har fått gjort.  Dessuten så kan jo barna herje og styre så mye de vil, uten at vi skal være redd for gulvet. De kan til og med sykle inndørs :p  Men en vakker dag skal det vel bli samme gulv i stua som i resten av rommene.

Nå har Vegard nattevaktshelg igjen, og svogern Stian har reist ut på jobb. Så det spørs hvor mye man får gjort de neste par dagene. Men det er vel meningen å få på plass de siste to-tre spotkassene oppe på kvisten/mørkloftet iløpet av helga + annet småtteri.  Vegard har ligget knødd oppi skråtak med bare isolasjon noen kvelder nå, pågrunn av disse spotkassene. Hans kommentar til dette er at det blir ikke flere spotter i dette huset!!!  hehe!

Neste prosjekt er å starte med badet. Starte med å smøre primer og membran, for deretter å flislegge gulvet.  Men det kan jeg skrive mer om i et senere blogginnlegg.


Ny dør mellom gangene i kjelleren.

Dette er nå historie!! :)


GOD HELG!

tirsdag 16. november 2010

Vært oppe og tatt en titt på tapetveggen og ny dør

Idag trillet jeg og Matea opp en tur til huset. Deilig med frisk vinterluft.

Da fikk jeg sett hvordan det ble med den nye tapeten på soveromsveggen. Jeg ble faktisk ganske fornøyd med fargen likevel, selv om den så litt lys før den kom på veggen. Eneste jeg kan se (om jeg skal være helt detaljfreak), er det kanskje krasjer litt med den eggeskall-fargede veggen. Men det får så være. Jeg la ikke merke til dette før jeg så på bildene etterpå.

Ny dør til soveromsgang. Den ble smalere enn døra som var før, og det ble mye styr med tilpasning pågrunn av skjevheter med veggene.

Gledelig gjensyn! Pappa er stort sett bare i huset dagene lang nå for tiden.

Grå tapet på soverommet vårt.

Boret hull til spotter i ene delen av stuen. Ikveld ble vel spottene satt i. Får ta en titt imorgen eller senere i uka :)

mandag 15. november 2010

Har fått opp spotter på kjøkkenet og satt inn verandadøra +++

Da har den nye verandadøra endelig kommet på plass. Den ble ifølge Vegard plukket ut litt på "måfå", men den passet jo godt inn med de andre vinduene og stua forøvrig.
Ellers har det blitt boret hull og satt i spotter i kjøkkentaket. Mulig de fortsetter med spottene på stua ikveld, så skal elektriker komme og koble på strøm iløpet av uka.

Jeg har ikke vært oppe i huset selv idag, men har blitt fortalt at de har strevd hardt med en tilpasning av en dør som skal gå til soveromsgangen. De har brukt så og si hele dagen på det. Også har Stian tapesert den ene veggen på soverommet.  Da jeg fikk tapeten syns jeg den var litt lysere enn jeg trodde. Jeg hadde vel i utgangspunktet ønsket en mørkere gråfarge. Den som kom nå var mer sølvgrå. Men det gjør vel ikke så mye, det er ihvertfall noe annet enn hvitt, hehe:) Jeg drar vel opp imorgen og sjekker hvordan den gjør seg på veggen.

Verandadøra har kommet på plass.

Her holder de på å legge spotter i taket på kjøkkenet.

fredag 12. november 2010

Nytt lass fra Byggmakker og nymalt peis ;)

Da har det ankommet flere varer fra Byggmakker. Blant annet baderomspanelet, gulvfliser til bad,  resten av listene og ubehandlet smartpanel. Altandøren som vi bestilte for lenge siden har også ankommet.
Elektriker har vært innom og vi har fått prisen på kjøkkenet som endelig er ferdigtegnet. Vi er veldig fornøyde med kjøkkentegningen og håper det blir seende like bra ut "live" :)  Vi har valgt kjøkkeninnredningen "Faktum Ståt" fra Ikea, inkludert alt av hvitevarer (kjøleskap, oppvaskmaskin, induksjonstopp, varmluftsovn og avtrekksvifte. Ikke micro). Så da ble hele regningen på kjøkkenet i underkant av 60 000 NOK.

Vi skal ha smartpanel på kjøkkenveggene, det samme som vi har ellers i huset, bare at vi skal male det i en annen farge. Jeg har valgt en farge som heter "Varm Lin". Jeg er veldig spent på hvordan det vil bli seende ut på veggen sammen med kjøkkenet. Men skulle man bli misfornøyd, så er det jo bare å male over senere en gang. Ingen krise.

Elektrikeren har vært innom på befaring og forklart hva Vegard kan gjøre selv og hvordan han skal gjøre det. Blant annet det med spotter i takene.   Han kommer tilbake om noen dager igjen, for å ta seg av resten som å sette inn flere stikkontakter, bytte sikringsskap og koble på varmekabler som Vegard skal legge iløpet av kommende uke.

Nå begynner vi å se et lys i enden av tunnelen her, selv om det fortsatt gjenstår en hel del.

God helg folkens!! :)


Peisen har blitt hvit og fin

Stian maler siste rest av peisen. Rekkverket ved trappa har blitt kappet for å komme lettere til med takmalingen. Rekkverket er foreløpig bare provisorisk til vi har fått bestilt ett nytt og mer barnesikkert rekkverk. Imellomtiden kan det hende vi bare spikrer opp noe smartpanel langs sidene.

Verandadøren fra Trenor har ankommet. Lurer på om den er produsert på Bindalsbruket?? ;)

Diverse plater som ble levert fra Byggmakker idag. Alt må jo dokumenteres :)   


torsdag 11. november 2010

Flere lister på plass, pluss mer finish på småtteri her og der.

Det er ikke så mye nytt å oppdatere. Driver fortsatt på med listingen. Venter på litt mer gulvlist som skal ankomme fra byggmakker imorgen. Har begynt å male litt på peisen, men er usikker på om vi skal male hele sulamitten hvit. Jeg tror det. Blir så mange farger om vi skal ha en farge på peisen, og en farge på muren rundt. Og jeg kan forstå at det ser i overkant mye hvitt ut, men det er jo bare sånn det er nå. Hvit bakgrunn er perfekt å innrede etter :)  Kjøkkentegningen ser endelig bra ut, så nå gjenstår det å se om Ikea klarer å levere kjøkkenet innen den tiden de sier det skal ta. Og forhåpentligvis leverer de alt riktig.. Har også en lang liste med andre ting jeg vil bestille derfra.  Spennende dette. Kjøkkenet er vel det eneste vi trenger å ha ferdig til vi flytter inn. Resten kan vi gjøre etterpå, for vi har både dusj og do i kjelleren, dog det ser noe uappetittelig ut. 

Har også fått beskjed om at elektriker kommer innom imorgen. Jeee!!! :D

Dette bildet ble vel tatt for en stund siden, da de la gulv i nede i kjellergangen. Trappa skal selvsagt få en oppgradering den også:)

Lillegutts rom

Foreldresoverommet. Døren som er lukket går inn til det som skal bli mitt bittelille walk-in closet ;) Driver fortsatt og går med "praktiske gravide-klær" og "praktiske klær som er kjekt å ha når man er mamma-klær", så dette walk-in closet saken blir vel satt på hold en stund :p

Guttaboys har lunsjpause i stua.


Stua..som dere sikkert har sett x-antall ganger nå.

Den ruvende peisen. Den har fått hvitmaling på seg, og mer skal det bli!! ;)

tirsdag 9. november 2010

Begynner å få listene opp

Nei, nå begynner det kanskje å bli litt mange hvite bilder her. Alt er bare hvitt og likt. Skal bli deilig å få lagt ut bilder når man skal begynne å innrede, for da blir det ikke BARE hvitt.  Skal se om jeg får lagt ut noen bilder av interiør jeg blir inspirert av, og litt om hvilken stil jeg tenker å ha. Vi får se hva jeg får tid og ork til.

Nå har det kommet opp en del lister i huset. Det gjør at det straks ser mye bedre ut. Små ting kan gjøre underverker. En del av listene er bare grovkappet, så det skal tilpasses litt til, men det går fremover. Listene skal få et ekstra strøk med maling også.
Vi har valgt å bruke klosser i takhjørnene for å gjøre legging av lister enklere og raskere. Når jeg ser hvor mye tilpasning som skal til for å legge lister perfekt, så  tror jeg vi har gjort et riktig valg der. Nå er jeg også en av dem som syns klosser er fint. Vet at mange ikke syns noe om det, men dem om det ;) Hver sin smak.

Her er smakebit på hvordan det ser ut med lister:

Vinduene over trappa

Soveromsgangen

Foreldresoverommet

Ene delen av stua. Her må vi male et ekstra strøk maling på veggene. Har kommet noe feil maling på noen av bordene. Kanskje dere ser at det skinner i noen bord...det har kommet noe maling med ekstra glans som ikke skal være der.

Stuevinduene.

lørdag 6. november 2010

Hatt en effektiv dag idag.

Nå har det vært noen stillestående dager. Som nevnt i forrige blogg har Vegard vært på jobb, både helgevakt og nattevakter og det har vært litt tungt å hente seg inn igjen, forståelig nok. 
Noe har likevel blitt gjort, og egentlig har det blitt gjort en hel del, det vises bare ikke så godt fordi det er et tidkrevende arbeid. Nemlig utforing av vinduskarmer og dørkarmer. Det er en del tilpasning som skal til for at det skal blir riktig. Men nå er endelig alle vinduer i øvreetasjen utforet, pluss at det gjenstår noen utforinger av dører. 
Det kan virke som om det som vises minst, er det som er mest tidkrevende.

Vi har også kommet godt i gang med maling av listverk. Joda, vi vet det finnes ferdigmalte lister å få kjøpt, men de finnes bare i noen få standardfarger. På Byggmakker var det bare en farge å velge imellom såvidt jeg vet, men de var i samme farge som vi har på veggene (eggeskall), og jeg vil gjerne at listverket skal være hakket lysere enn veggene og gjerne med en høyere glansgrad. Synes det er fint med en bitteliten "kontrast" mellom vegg og list for å fremheve fine lister ;) Det er vel minst et par hundre meter med list som skal males. Det er lister til både vinduskarmer, dørkarmer, gulv og tak.

Ellers har vi omsider fått kjøkkentegningen fra Ikea. Syns det ser veldig bra ut, men vi måtte justere noen småting. Så nå må vi vente enda litt til før vi endelig kan bestille kjøkkenet. Så da kommer det litt senere en planlagt, men det får gå. Uansett så er det ikke mangel på annet arbeid som må gjøres. Imorgen skal antakeligvis Harry fortsette med utforinger av de siste dørene, bestefaren til Vegard skal begynne med kvistlakking, grunning og maling av vindusforingene/karmene og Vegard har planer om å begynne med å legge list. Soverom og soveromsgang er på nippet til å være ferdig nå. Er bare listene som mangler, pluss tapeten vi skal ha på ene veggen på soverommet vårt.

Nå må vi virkelig stå på om vi skal rekke å flytte inn i første uka av desember!!! :)

Stian (svoger) og Vegard i gang med utforing av vinduer på stua. Som dere ser har vinteren kommet til Sulis iløpet av helga.

Slik ble resultatet. Omtrent 8 cm med ekstra "karm". Nå skal de bare avrundes litt på hjørnene, kvistlakkes, grunnes og males.

Jeg og svigerfar Rune grunnet og malte en del list idag.

Utforing av vindu på soverommene er ferdig. Bare malingen som gjenstår.

Baderomsdøra. Nymalt med nytt håndtak. Sånn blir dørene i huset seende ut inntil videre. Mange ganger finere enn de en gang var ;)