søndag 26. desember 2010

Nå har vi ihvertfall flyttet inn

Første overnatting hadde vi natt til lillejulaften. Det var bare meg og Vegard da, for vi hadde ikke skikkelig varme i huset, og vi ville slippe at Matea skulle krype rundt på de iskalde gulvene. Det gjorde ikke saken bedre at det var rundt 20 minusgrader ute.

På lillejulaften dro vi til Bodø for å feire jul og ble til 2. juledag. Da vi kom hjem til huset hadde svigermor og svigersøster Tonje vasket og ryddet litt rundtomkring. Pyntet med juleting i stua og ikke minst pyntet juletreet. Veldig koselig å komme hjem til.  Vegard fikk også innstallert pelletsovnen nede i gangen, så nå har vi det godt og varmt i store deler av huset.  Han fikk også opp parabolantenna ikveld, så da har vi til og med tv.
Ellers har vi fått strøm til induksjonstoppen og satt på plass komfyren under benken.
Så nå sitter jeg bare og koser meg i sofaen.

Det er helt klart en del som gjenstår, blant annet en del på kjøkken og store deler av badet. Men vi klarer likevel å bo her uten at de tingene er ferdige.  Og selvsagt en del finisharbeid gjenstår her og der.  Når vi har fått gjort alt dette oppe, så er det underetasjen som gjenstår. Yttergangen består foreløpig bare av betonggulv og vegger hvor tapetet er revet av.

Også gjenstår det som er gøy da, men som jeg neppe får tid til å gjøre i den første tiden som mamma til et spedbarn (2 dager igjen til termin), nemlig å innrede.  Jeg blir ikke å stresse med det, det må gå seg til litt gradvis.  Jeg må finne de rette møblene og tingene :)

Legger ut noen bilder fra ikveld:

Pelletsovn på plass i gangen nede i kjelleren. Denne kjøpte vi på anbefaling fra et par i Vik i Sogn som vi kjenner. Den gir en lunk i huset hele dagen, til og med når vi er borte, og vi kan regulere temperaturen som vi vil. Så må vi jevnlig mate den med pellets. Miljøvennlig er det visst også.  Vi prøvde den første gang i dag, og sålangt er vi veldig fornøyde.

Juletreet som svigers hadde pynta mens vi var borte

Salongdelen i stua har blitt et koselig oppholdssted. Vugga til lillebror har til og med blitt reid opp. Nå mangler det bare litt greier på veggene over sofaen, og litt småpynt forøvrig. Det kommer med tiden.

Da har vi for første gang brukt komfyren fra Ikea. Rundstykker som mamma har bakt:)  Her ser man at vi mangler sokler/plater under kjøkkenskapene. Men vi fikk feil farge, nemlig børstet stål. Vi ønsker selvsagt hvit. Så da får det stå sånn til vi får tilsendt nye sammen med ny benkeplate.  Over induksonstoppen og resten av den veggen forøvrig skal vi ha sånne våtromsplater som ser ut som fliser, slik som man kan bruke på bad. Jeg må bare komme meg til byggmaker og finne noen som kan passe.

mandag 20. desember 2010

Litt flere bilder fra kjøkkenet etter det som har blitt gjort idag

Nå begynner kjøkkenet å ta form. De har ikke vært like mange og montert kjøkken igår og idag som på lørdag.
Ikveld var Vegards bestefar og onkel innom og fikset det slik at vi har tilgang på vann på kjøkkenet.
Måtte en spesiell ledning til for å koble strøm til induksjonstoppen. Den ble vel skaffet idag, men elektrikern kommer vel ikke tilbake før imorgen.   Alt av møbler og småting er nå flyttet opp (står noen få, få ting igjen i leiligheten nå). Så imorgen kan vi muligens ha første overnatting der.  Vi får se. Inatt blir det å sove hos svigers, mens Vegard jobber nattevakt. 
Det er et evinnelig kaos, men det er godt å ha kommet til det steget at vi kan begynne å være der oppe.
Vi venter også på en pelletsovn som antakeligvis kommer imorgen. Den skal stå nede i gangen. Har hørt mye positivt om det, og det vil gjøre at vi alltid har en viss lunk i huset. Håper vi blir fornøyde :)

Mangler sokler, foringer og lister her og der, men det kommer opp etterhvert. Knottene skal selvsagt også komme på etterhvert.




Foreløpig må vi bruke de møblene vi har. Dette er ikke helt min stil lenger, men det duger inntil videre. Vi har så mye annet møblement vi mangler som vi må prioritere å kjøpe i første omgang.

Skal nok bli trivelig å sitte i denne stua etterhvert :) Nå er det bare rot!

søndag 19. desember 2010

Jeg kommer til å bli veldig fornøyd med det nye kjøkkenet vårt :)

Har vært oppom ikveld og tatt en titt. Elektrikern var også der for å legg inn flere stikk-kontakter og andre el- installasjoner som må til for å få et komplett kjøkken

Benkeplaten er som sagt bare midlertidig. Vi fikk en hvit benkeplate i laminat, når vi egentlig hadde bestilt i eik heltre, altså mer som trehvit farge.  Det er mye arbeid å ta bort benkeplaten som er festet  nå, dermed kan det hende at vi ikke gidder å bytte den ut før til våren.  Men det viktigste er jo at vi har et velfungerende kjøkken.

Ellers er det noen andre småfeil. Vi har egentlig fått feil blandebatteri, men vi kan bruke det vi har fått inntil videre. Vi har også fått feil farge på soklene vi skal ha mellom skap og gulv. De var i børstet stål... men vi vil selvsagt ha hvit. Skjønner ikke hvordan de kunne ha sendt det i stål, uten å spørre oss først. Er vel normalt at vi vil ha samme farge på soklene som på resten av innredningen vel.
Ellers var det to skap-plater som var blitt ødelagt under transport. Er ikke sikker på om de kan brukes inntil videre.

Elektriker-Stian i full sving!

Ganske rotete nå, men det blir veldig bra tilslutt :) Vi skal ha kitchenboard over benken hvor vi har oppvaskkum og induksjonstopp.

lørdag 18. desember 2010

Nå har de vært i huset i hele dag og montert kjøkken...og er der fortsatt...

Igår fikk Vegard og Stian skrudd sammen alle kjøkkenmodulene, altså selve skap uten fronter og innvendige hyller.   Jeg stakk innom i formiddag og da hadde de fått plassert underskapene langs veggene. Men Ikea sin Kitchen Home planner var nede, så de fikk ikke opp kjøkkentegningen vår, dermed ble det litt strev med å finne ut av hva som skulle hvor.  Men de fikk opp tegningen tilslutt, og nå klokken 21:39 holder de fortsatt på, 5 stk mannfolk.  Vet ikke om alle er der nå, men Vegard har ihvertfall ikke kommet hjem ennå. Jeg er veldig spent på hva de egentlig har fått til.

Ha en fin trivelig kveld :)


Slik så det ut i formiddag. Når de var ferdige for kvelden var mange av frontene og skuffene satte i, pluss rondellene i hjørneskap. Benkeplaten,  oppvaskkum og induksjonstopp var også på plass.

Lunsjpause i Simonsborgbakken.

torsdag 16. desember 2010

Kjøkkenet kom igår, men kommer vi inn før julaften??

Omsider kom kjøkkenet vi har ventet på. Det kom igår.  Det ser ut til at det er riktig kjøkken vi har fått, men vi har hatt feil benkeplate selvagt. Johoo!!   Uten benkeplate, så står man praktisk talt uten kjøkken. Den må jo til for å plassere oppvaskkum, blandebatteri og induksjonstopp.  Men vi har snakket med Ikea og de sa vi kunne bruke den vi har fått, også skal de sende den vi opprinnelig bestilte.  Skulle vel bare mangle det. Synd at den ikke kommer før etter jul da. Men vi skal nok klare oss med den benkeplata vi har fått sånn midlertidig. Er jo bare snakk om noen uker, og Ikea skulle stå for kostnaden av montering/bytting av plate.

Vi hadde også bestilt noen møbler og annet småtteri utenom, men det var bare 1 av de tingene som kom som bestilt.  Satser på at resten kommer i neste forsending da.  Der var jo også stellebordet som jeg hadde planer om å ha klart til lillegutt kommer.  Velvel, jeg må nok bare innse at jeg kan ikke ha alt klart før han kommer. Det er utrolig kjipt, når redeinstinktet har dukket opp for fullt. Men jeg har nå prøvd å tenke positive tanker.  Jeg må tenke at jeg er heldig som faktiskt har et hus, at jeg snart er ferdig med å være gravid, at vi venter en frisk baby, har familie som stiller opp og hjelper til osv.    At ikke stellebordet står klart er jo bare en liten bagatell når jeg tenker meg om.  Så nå slapper jeg helt av og har innstilt meg på at vi kan bli boende i rot og kaos når lillegutt kommer :)

Ellers har det vært mange arbeidsdager på jobb for Vegard. Han  jobbet hele helga som var, pluss to nattevakter etterpå.  Likevel står han på når han har fri. Jeg tror ikke han har hatt en eneste pause, bortsett fra de få timene han sover på natta.    Det er ingenting å si på hans pågangsmot ihvertfall, all ære til han!!

Badet har vi lagt på is enn så lenge. Gulvet er flislagt, men det måtte fjernes to fastlimte fliser pga av et eller annet som ble feil. Så da utgikk den planlagte fugingen. Men som nevnt, så har vi både dusj og do nede, så det er ingen krise.  Men greit å ha fått flislagt badegulvet mens vi ventet på kjøkkenet.  
Vi oppdaget også fukt i kjellerbodene, derfor bestemte mannfolkene seg for å prioritere bodene istedet for bad. Så nå er de tørket, pusset og malt. Samme er vaskerommet.  Så imorgen er det klart for å kjøre flyttelass opp og plassere i bodene.

Vi har også flyttet klosettet som sto på badet oppe, til lilledoet nede, siden dette nærmest var et nytt klosett. Lilledoet har også fått et par malingsstrøk og Vegard er der oppe nå for å legge gulvbelegg.  Da ser det veldig greit ut inntil vi lager nytt bad.

Det har også blitt skrudd sammen noen kjøkkenmoduler idag, men det tar vel av for alvor i helga, om ikke noe skjærer seg.

Jeg skriver stort sett "vi" i bloggen, siden det er vårt hus og vi som skal bo der, men det skal sies at jeg gjør vel ingenting der oppe. Jeg er hjemme med Matea, også er jeg oppom og tar litt bilder i ny og ne ;)

Her er noen bilder jeg tok i går:

Kjellerbod 1. Det er dette som skal bli en slags matbod/tørrvarelager med fryser og ekstra kjøleskap.

Slik var den før

Bod nr. 2. Dette blir etterhvert en ustyrsbod.

..og slik var den

Utrolig hva litt maling kan gjøre med et rom.

Dette badekaret sto oppe. Det skal få stå nede, slik at ungene får muligheten til å bade. Matea begynner å bli litt vel stor for baljen.


Dusjkabinettet har vi kasta ut.

..og det ble lys

Her er noe av det flatpakkede kjøkkenet i den opplyste stua vår.

Flislagt gulv. Skal sies at det er første gang Vegard flislegger, og til tross for det syns jeg det ble veldig bra.  Han og bestefaren har gjort det sammen. Det ble litt tidkrevende med tanke på de buede kantene mellom gulv og vegg.

onsdag 8. desember 2010

Statusrapport angående kjøkken

Nå har vi omsider fått en dato for når kjøkkenet skal ankomme, nemlig onsdag den 15. desember. Så kanskje vi akkurat rekker inn til jul, om vi får hjelp til monteringen. Håper ihvertfall at det er ferdigstilt før lillegutt bestemmer seg for å komme ut. Blir veldig spennende fremover!   Håper for guds skyld at det er ikke noen store feil i bestillingen nå da, da får jeg hattifnatt!  ;)

Ha en trivelig dag :)

Her er et eksempel på en innredning fra Faktum Ståt. Vi blir å ha sånn någenlunde samme type benkeplate. Det blir også sorte knotter på skapdørene og sorte håndtak på skuffene (av typen "Svep" fra Ikea)

Samme her :)

mandag 6. desember 2010

Min stil = udefinerbar

Det store spørsmålet: Hvilken stil skal man ha i huset?

En ting er sikkert, jeg blir ikke å ha en bestemt, gitt stil som er "laget" av andre. Jeg syns det er veldig begrensende å skal holde seg til en bestemt stil. Interiør skal være kreativt og gi mulighet til å bruke fantastien.. eventuelt fantasien. Og skal jeg da ikke få innrede med noe, bare fordi det ikke passer inn i akkurat den stilen?   Nå, nei du;)  

Når jeg ser i interiørmagasiner og interiørblogger, så er de som klarer å mikse stiler og gjøre den til sin egen som inspirerer meg mest.  Samtidig må det også være gjennomført på et eller annet vis. Men gjennomført er ikke det samme som at alt må matche eller se ut som stua er innredet etter en møbelkatalog med møbler fra samme møbelserie. Det handler mer om at det må være en slags flyt i det. Det kan godt være mange forskjellige farger og materialer, men de bør holde seg til samme skala eller fargepalett.  Men et lite kræsj her og der kan det godt bli, bare ikke overalt. Da kan det fort se rotete ut.

Jeg ønsker at det skal være personlig, og da må jeg innrede etter hjertet (for en klisjé).  Og som regel blir det gjennomført hvis man går for det man liker, og ikke henger seg på hver en trend.  Forresten, trenden nå er jo blant annet å klare å finne sin egen stil.   Men det er ikke til å unngå å la seg bli påvirket av andre. Jeg ser på andres interiør og tenker at dette hadde vært fint, men kanskje jeg ville gjort en liten tvist.  Og smaken forandrer seg, nettopp fordi man blir pårvirket av det man ser utenifra. Men forandring fryder.  :) Jeg kan være tro mot min stil nå, men kanskje ikke om 5 eller 10 år. ...  ...  Men hadde jeg kjøpt et gammeldags hus, så hadde jeg kanskje følt meg mer forpliktet til å opprettholde en nostalgisk stil over det hele.  Sånn sett kan det være greit med et hus fra 70-tallet.
En ting er sikkert, jeg er ikke spesielt glad i fancy og trendy, innovativt design. Noe kan selvsagt være stilig, men for mye sære former er ikke helt meg. Jeg ønsker ikke at huset skal se ut som et plaza hotell, eller hvor enn det nå måtte være de innreder med slike møbler. For mye bling bling ding og glatte, blanke overflater er jeg heller ikke særlig fan av. Matt er tingen! 

Jeg tenkte for litt siden at jeg ville ha en shabby chic/romantisk stil, men når jeg tenker meg om så er jeg jo egentlig ikke så glad i at det blir for feminint og søtt. Jeg syns at mange stiler kan være kjempefine, men ikke alle passer hos meg. Jeg liker det nok litt røffere.
Jeg liker det massive, rustikke og industrielle, kombinert med det litt myke, naturlige, nostalgiske og lune. Jeg liker også landstilen veldig godt, men ikke bare den franske.  Som dere skjønner, så finnes det ikke noe fasitsvar over hvordan jeg vil ha det eller hvordan jeg kommer til å få det. Jeg blir å plukke ut litt fra forskjellige stiler og sette sammen. 
Jeg tror nok jeg må bo meg litt inn i huset, før jeg finner ut hva som kan passe her og der. Kjøper jeg alt på engang og tar for raske avgjørelser kan det fort bli feil. 

Dette er første gang at jeg vil bruke tid og energi på interiør. Det har jeg ikke brydd meg om noe særlig før, fordi jeg ikke har visst hvor lenge jeg skulle bo på hvert sted. Da syns jeg det hadde vært bortkastet å bruke mange kroner på noe som jeg kanskje hadde gått lei av når jeg endelig skulle finne et fast sted å bo.

Ellers er jeg litt ubestemmelig av meg også. Ene dagen tenker jeg at SÅNN skal jeg ha det, mens neste dag så tenker jeg: nei... kanskje ikke helt sånn....   En ting er sikkert, noe blir det, blant annet prøving og feiling.
Og kanskje ender jeg faktisk opp med en bestemt stil, uten at jeg har gjort det med vilje.

Som dere forstår med dette innlegget, så er ikke interiør "bare bare" for meg. Jeg har alltid hatt en litt over middels interesse for interiør, selv om jeg ikke har brukt interessen i praksis. Og kanskje får jeg det ikke helt til når det skal praktiserer heller... time will show! :)

Legger ut noen bilder fra siste utgave av ROM 1-2-3. Bildene viser noe av det jeg kan like. Jeg har selvsagt et hav av andre bilder fra forskjellige stiler jeg kan legge ut som jeg syns er fin. Men det blir etterhvert.

Er ikke ypperste bildekvalitet, siden jeg bare tok bildene selv rett fra bladet. Er litt usikker på om jeg skal stjele andre sine bilder fra nettet. Er litt tungvindt å skal spørre alle for hvert enkelt bilde. 

Dette hadde overskriften "Hvit jul". Jeg MÅ derimot ha rødt når jeg pynter til jul.

Hmm...dette ble litt feil vei.

Liker baderomsinnredning med innbygd(støpt)  betong.

Kooooselig! Jeg kunne tenkt meg den vedkurven.

Denne stuekroken likte jeg VIRKELIG. Spesielt med den gamle døra som har blitt til et salongbord. Bildet er hentet fra ROM 1-2-3 sine sider. Bildet er tatt av Rosaliga.

Flislagt badegulv, fukt på vaskerommet, maling av bod.

Ikke noe kjøkken ennå... hmm....   jaja, vi får da gjort andre ting som vi egentlig ikke hadde trengt å gjøre før vi flytta inn :)

Det har vært noen dager  i det siste hvor Vegard har jobbet, og noen av de gode medhjelperne har vært opptatt med andre ting. I tillegg gikk det bort litt tid i helga, da vi var på julebord og i bursdagsselskap. Likevel er badegulvet flislagt, nå skal det bare fuges. Så skal baderomsplatene smekkes på og da er det bare (vet ikke om det er bare bare jeg) å skru opp dørene til dusjhjørnet, innredningen og doet. Jeg har ikke vært oppe på en stund, så har ingen bilder av hvordan status quo er nå.

Ellers har vi oppdaget fukt under dusjkabinettet ned i kjelleren på vaskerommet, men ikke noe som har tatt skade heldigvis. Vi måtte bare demontere dusjkabinettet og la det tørke. Før vi gjør om dette rommet om til nytt bad skal vi bare midlertidig legge gulvbelegg der og male veggene. For slik som det er nå, ser det helt forj.... ut for å si det mildt.

Det provisoriske rekkverket mellom stue og trapp er også ferdig nå, pluss at Vegard har pusset og malt en av bodene. Innerste bod blir en slags matbod/tørrvarelager med fryser og ekstra kjøleskap.  Veldig kjekt, så frigjør vi mer plass på kjøkkenet.

Panelplatene på kjøkkenet er ferdigmalt. Jeg vet ikke om det er slik fargen egentlig er, da det bare er blitsen som er brukt som lys ;)  Kan ikke huske at den skulle være så grå.. men vi får se når vi får ordentlig lys.

Slik blir flisene på baderomsgulvet.
Vaskerommet. Dette ble tatt før oppussingen startet. Nå ser det ikke ut, da det har vært lagringsplass for pensler, ruller og annet skrot gjennom oppsussingsperioden. Planen senere er å slå sammen dette rommet, pluss en liten minibod og toalett i gang og gjør det om til et bad.

Det provisoriske rekkverket, som har blitt tettere mellom sprinklene mtp på barnas sikkerhet.  Senere vil det nok gå fra gulv til tak, slik at barne ikke klarer å klatre over det.