lørdag 6. november 2010

Hatt en effektiv dag idag.

Nå har det vært noen stillestående dager. Som nevnt i forrige blogg har Vegard vært på jobb, både helgevakt og nattevakter og det har vært litt tungt å hente seg inn igjen, forståelig nok. 
Noe har likevel blitt gjort, og egentlig har det blitt gjort en hel del, det vises bare ikke så godt fordi det er et tidkrevende arbeid. Nemlig utforing av vinduskarmer og dørkarmer. Det er en del tilpasning som skal til for at det skal blir riktig. Men nå er endelig alle vinduer i øvreetasjen utforet, pluss at det gjenstår noen utforinger av dører. 
Det kan virke som om det som vises minst, er det som er mest tidkrevende.

Vi har også kommet godt i gang med maling av listverk. Joda, vi vet det finnes ferdigmalte lister å få kjøpt, men de finnes bare i noen få standardfarger. På Byggmakker var det bare en farge å velge imellom såvidt jeg vet, men de var i samme farge som vi har på veggene (eggeskall), og jeg vil gjerne at listverket skal være hakket lysere enn veggene og gjerne med en høyere glansgrad. Synes det er fint med en bitteliten "kontrast" mellom vegg og list for å fremheve fine lister ;) Det er vel minst et par hundre meter med list som skal males. Det er lister til både vinduskarmer, dørkarmer, gulv og tak.

Ellers har vi omsider fått kjøkkentegningen fra Ikea. Syns det ser veldig bra ut, men vi måtte justere noen småting. Så nå må vi vente enda litt til før vi endelig kan bestille kjøkkenet. Så da kommer det litt senere en planlagt, men det får gå. Uansett så er det ikke mangel på annet arbeid som må gjøres. Imorgen skal antakeligvis Harry fortsette med utforinger av de siste dørene, bestefaren til Vegard skal begynne med kvistlakking, grunning og maling av vindusforingene/karmene og Vegard har planer om å begynne med å legge list. Soverom og soveromsgang er på nippet til å være ferdig nå. Er bare listene som mangler, pluss tapeten vi skal ha på ene veggen på soverommet vårt.

Nå må vi virkelig stå på om vi skal rekke å flytte inn i første uka av desember!!! :)

Stian (svoger) og Vegard i gang med utforing av vinduer på stua. Som dere ser har vinteren kommet til Sulis iløpet av helga.

Slik ble resultatet. Omtrent 8 cm med ekstra "karm". Nå skal de bare avrundes litt på hjørnene, kvistlakkes, grunnes og males.

Jeg og svigerfar Rune grunnet og malte en del list idag.

Utforing av vindu på soverommene er ferdig. Bare malingen som gjenstår.

Baderomsdøra. Nymalt med nytt håndtak. Sånn blir dørene i huset seende ut inntil videre. Mange ganger finere enn de en gang var ;)

2 kommentarer:

  1. STÅÅÅ PÅÅÅÅ!!! :) Bi hæli å få litt vinduskarm da! Bære det å få pynnt me litt lysestaka i vindue jær seg jo :) Ja det som ser lættast ut å jærtar længst tid, men det e jo dæm detaljan som jær det så finnjt å:) Kryssa fingran førr æt dåkk bi færdi så dåkk kain fløtt inn te jul <3!!!

    SvarSlett
  2. Jada:)
    Når vi ein gang får tid, så kan det hend vi legg ei ekstra plat oppå det nåværende brettet, for da går det i ett med den kanten innte vinduet, og vips så får vi enda breiar karm.

    Vi ska nok få fløtta inn te jul ja, vess kjøkkenet kjem når dem sei det kjem... og at vi ikke får feil kjøkken :p og at elektrikern kjem iløpet av november... men det ikke store greierne som ska gjæres på det området uansett :)

    SvarSlett