mandag 11. november 2013

Liten plass, stor glede!

Endelig har noen tatt steget og startet kafé her oppe i Sulitjelma. (lite tettsted på ca. 600 innbyggere) Det er noe jeg har savnet veldig etter at vi flyttet hit. Jeg er jo egentlig ikke noe typisk kafé-menneske, men på en liten plass som dette så har jeg savnet et lite felles møtested.  Særlig etter tida hvor vi bodde i Vik i Sogn og alle gikk innom kafeen, og på den måten traff man alltids kjentfolk. Vi diskuterte og løste verdensproblemer og skapte nye vennskap gjennom at noen kjente noen andre som også var på kaféen som kunne sitte ilag med oss. 

Vi går jo selvsagt på besøk til hverandre her også, men jeg er en sånn som gjerne spør på forhånd om jeg kan kommer på besøk. Jeg er ikke så flink på disse "stikke innom impulsivt besøk". Jeg syns det er bedre å sette meg på en kafe, også kan de som vil komme dit og på den måten treffes vi. Samtidig kommer det kanskje folk innom som man ikke hadde tenkt å møte, men som man slår av en prat med likevel. Og på bygda er jo ikke til å stikke under en stol at det alltids er kjentfolk å treffe. Veldig hyggelig!

Det er en kafé fra før her på Sulis, men det var en kafe som var driftet på noe tilskudd fra kommunen bare for å ha et tilbud. Må være så ærlig å si at det var ikke helt samme schwungen over det. Det var utrivelig lokale, korte åpningstider, og så som så med serveringsutvalget. 

Denne kaféen som nå har åpnet, som forresten heter C-kafe (etter navnet på eier og designfirmaet hun driver til vanlig i samme lokale: CK Design), har skjønt at atmosfære er viktig. Det er viktig at det føles trivelig og avslappende å være der. Det er nettopp det som gjør at man har lyst til å komme tilbake. Pluss at kaffen smaker høvelig greit. Jeg trenger ikke noe annet enn kaffe. Men denne tøffe dama som har startet opp her hun serverer også små lunsjretter og diverse. Så er det en kaffemaskin som venter på å installeres slik at man kan få servert latte, cappucino osv.

I går var jeg og barna innom kafeen og jeg er SÅ FORNØYD. Vi som satt rundt bordet følte at vi var kommet til en annen verden. Jeg følte at jeg satt midt i storbyen, til tross for den litt landlige stilen. Ikke det at jeg savner å bo i storbyen, men det er noe veldig hyggelig med følelsen likevel. 

Håper det suser og går med C-kafe fremover. Jeg kommer ihvertfall til å benytte meg at den flittig. Det gjelder bare å passe litt på da jeg fort oppdaget at pengene gikk fort hvis man skulle ha både det ene og det andre og i tillegg hadde ungene med seg. Det er klart at fordelen med å ikke ha en kafé å gå på er at jeg har nok spart en del kroner på det :)   

Vi har det hyggelig på C-kafe!

Fikk ikke tatt bilde av den, men de hadde en liten lekekrok for barna også. Med tegnesaker, bøker, puslespill og div leker.


2 kommentarer:

  1. Kaféliv er bra for folkehelsa! :) Skulle egentlig ønske det fantes et sånt tilbud her, så kunne du kommet og drukket kaffe med Marie og meg.. ;)

    SvarSlett
    Svar
    1. Hehe, ja. Men det er jo ofte like koselig de få gangen vi klarer å samles for en kopp kaffe rundt stuebordene hjemme hos folk da :) Jeg skal besøke Marie om ikke så lenge. Du får komme du og! Hadde jo vært koselig :)

      Slett