fredag 8. oktober 2010

Underveis i oppussingen

Det aller meste av grunn/forarbeid er gjort.  I første omgang er det øvre-etasjen og de to gangene nede som skal pusses opp + trappa mellom gang og stue.  Resten tar vi etter at vi har flyttet inn.
Nå er vi endelig i gang med de tingene som viser litt fremgang.  Flere panelplater har kommet opp på veggene, vinduskarmer er grunnet, dørinnganger som skal stenges har blitt kledd i igjen. Vi har også hatt elektriker på besøk som har tittet rundt. Jeg (ja, jeg) har bestemt meg for kjøkkeninnredning og sånn høvelig hvordan jeg vil ha innredningen plassert. Vegard syns også at kjøkkeninnredningen var fin, så da er vi enige på det området.
Må si det har gått høvelig smertefritt sålangt. Vi er enig om det meste, og jeg har latt han bestemme noe, der jeg egentlig mener det helt motsatte av han.   Men det er jo vårt hus, trossalt! Typisk at kvinnfolkene skal bestemme alt og mannfolkene må gjøre hovedarbeidet ;)
For eksempel er det en del innbygde skap på hvert av soverommene. Jeg syns egentlig ikke noe om det, annet enn at de er veldig praktisk. Jeg kunne tenkt med ny skyvedørsgarderobe på soverommet vårt, og søte små barnegarderober på soverommet til ungene. Istedet beholder vi skapene slik de er nå og maler dem istedet, pluss at vi bytter håndtak eller setter på knotter.  Det er jo noen kroner spart, dessuten slipper jeg å tørke støv oppå skapene.

Her er noen bilder fra hvordan det ligger an med oppussingsarbeidet

Døråpningen til kjøkkenet har vi kledd igjen. Helt unødvendig med to innganger til et kjøkken som ikke er stort i utgangspunktet.  Peisen skal vi beholde, selv om den gjør det vanskeligere å møblere i stua.

Vegard maler gulvbord som vi skal på veggen. Døra til kjøkkenet er kledd igjen med gamle tapetiserte sponplater

Trappa ned til gangen

Det blir vel fargen eggeskall på de fleste vegger. Det er vel ikke akkurat å gå imot strømmen å velge hvitt, men fakta er at det gjør det mye lettere å innrede et hus.


Nå som løver faller av trærne kommer utsikten tydeligere frem. Etterhvert skal trærne hogges vekk.

Lille babygutts soverom. Jeg hadde planer om å beholde tapetet på den ene veggen, men dessverre kom det maling på den. Og egentlig var den litt slitt og stygg i kantene. Men fargen passet jo helt perfekt til guttebaby. Jaja...

Panelplatene har kommet på plass. Nå mangler listverk, gulv, karm i vindu + andre små finesser som man aldri kommer forutenom.

Jeg sier det igjen: Hva var det egentlig med smaken på 70-tallet? Man kan umulig gjøre rommet verre ihvertfall.

Selv om dette bare er halvgjort, så syns jeg nesten dette var finere enn på det forrige bildet :p

2 kommentarer:

  1. Herrlihet korr langt dåkk ha kommi allerede!!!! Fortsætt dåkk sånn her bi dåkk jo å kain feir jul i nyhuse :) Eni me deg å sprossa ja, det e dyrt, men vinduan bi jo sååå mykkji kosliar:) Ho lillan å frode har sånn 70 talls hus, sikkert samma som dåkk, å dæmmers sprossa kom på 25'000 mein eg.10 ganga belliar einn å kjøp nye vindu ihværtfaill:):) Nei her trur eg dåkk bi å stortrivest:) Gleda meg te å kom å sjå!!!

    SvarSlett
  2. Ja, vi har no ihvertfall kommi igang. Men Vegard har jo hatt fri dem siste par vekkån (pappaperm) og no ska han bynn å jobb igjen, så da spørs det ke det går videre. men vi har trua ;)
    Ja, sprossa e et must. Va da for farsken ikke vinduskarma i vinduan en gång. SKUFF! menmen! bi vi boanes lenger enn plan, så bi vi nok å gjær stør endringår. Førr det e bortkasta å kjøp ny vindu om vi plutselig sko fløtt om 5 år.
    Men vi ska trives ja. det handla no meir om gjær det koselig ut av det man har :)

    SvarSlett