mandag 6. desember 2010

Min stil = udefinerbar

Det store spørsmålet: Hvilken stil skal man ha i huset?

En ting er sikkert, jeg blir ikke å ha en bestemt, gitt stil som er "laget" av andre. Jeg syns det er veldig begrensende å skal holde seg til en bestemt stil. Interiør skal være kreativt og gi mulighet til å bruke fantastien.. eventuelt fantasien. Og skal jeg da ikke få innrede med noe, bare fordi det ikke passer inn i akkurat den stilen?   Nå, nei du;)  

Når jeg ser i interiørmagasiner og interiørblogger, så er de som klarer å mikse stiler og gjøre den til sin egen som inspirerer meg mest.  Samtidig må det også være gjennomført på et eller annet vis. Men gjennomført er ikke det samme som at alt må matche eller se ut som stua er innredet etter en møbelkatalog med møbler fra samme møbelserie. Det handler mer om at det må være en slags flyt i det. Det kan godt være mange forskjellige farger og materialer, men de bør holde seg til samme skala eller fargepalett.  Men et lite kræsj her og der kan det godt bli, bare ikke overalt. Da kan det fort se rotete ut.

Jeg ønsker at det skal være personlig, og da må jeg innrede etter hjertet (for en klisjé).  Og som regel blir det gjennomført hvis man går for det man liker, og ikke henger seg på hver en trend.  Forresten, trenden nå er jo blant annet å klare å finne sin egen stil.   Men det er ikke til å unngå å la seg bli påvirket av andre. Jeg ser på andres interiør og tenker at dette hadde vært fint, men kanskje jeg ville gjort en liten tvist.  Og smaken forandrer seg, nettopp fordi man blir pårvirket av det man ser utenifra. Men forandring fryder.  :) Jeg kan være tro mot min stil nå, men kanskje ikke om 5 eller 10 år. ...  ...  Men hadde jeg kjøpt et gammeldags hus, så hadde jeg kanskje følt meg mer forpliktet til å opprettholde en nostalgisk stil over det hele.  Sånn sett kan det være greit med et hus fra 70-tallet.
En ting er sikkert, jeg er ikke spesielt glad i fancy og trendy, innovativt design. Noe kan selvsagt være stilig, men for mye sære former er ikke helt meg. Jeg ønsker ikke at huset skal se ut som et plaza hotell, eller hvor enn det nå måtte være de innreder med slike møbler. For mye bling bling ding og glatte, blanke overflater er jeg heller ikke særlig fan av. Matt er tingen! 

Jeg tenkte for litt siden at jeg ville ha en shabby chic/romantisk stil, men når jeg tenker meg om så er jeg jo egentlig ikke så glad i at det blir for feminint og søtt. Jeg syns at mange stiler kan være kjempefine, men ikke alle passer hos meg. Jeg liker det nok litt røffere.
Jeg liker det massive, rustikke og industrielle, kombinert med det litt myke, naturlige, nostalgiske og lune. Jeg liker også landstilen veldig godt, men ikke bare den franske.  Som dere skjønner, så finnes det ikke noe fasitsvar over hvordan jeg vil ha det eller hvordan jeg kommer til å få det. Jeg blir å plukke ut litt fra forskjellige stiler og sette sammen. 
Jeg tror nok jeg må bo meg litt inn i huset, før jeg finner ut hva som kan passe her og der. Kjøper jeg alt på engang og tar for raske avgjørelser kan det fort bli feil. 

Dette er første gang at jeg vil bruke tid og energi på interiør. Det har jeg ikke brydd meg om noe særlig før, fordi jeg ikke har visst hvor lenge jeg skulle bo på hvert sted. Da syns jeg det hadde vært bortkastet å bruke mange kroner på noe som jeg kanskje hadde gått lei av når jeg endelig skulle finne et fast sted å bo.

Ellers er jeg litt ubestemmelig av meg også. Ene dagen tenker jeg at SÅNN skal jeg ha det, mens neste dag så tenker jeg: nei... kanskje ikke helt sånn....   En ting er sikkert, noe blir det, blant annet prøving og feiling.
Og kanskje ender jeg faktisk opp med en bestemt stil, uten at jeg har gjort det med vilje.

Som dere forstår med dette innlegget, så er ikke interiør "bare bare" for meg. Jeg har alltid hatt en litt over middels interesse for interiør, selv om jeg ikke har brukt interessen i praksis. Og kanskje får jeg det ikke helt til når det skal praktiserer heller... time will show! :)

Legger ut noen bilder fra siste utgave av ROM 1-2-3. Bildene viser noe av det jeg kan like. Jeg har selvsagt et hav av andre bilder fra forskjellige stiler jeg kan legge ut som jeg syns er fin. Men det blir etterhvert.

Er ikke ypperste bildekvalitet, siden jeg bare tok bildene selv rett fra bladet. Er litt usikker på om jeg skal stjele andre sine bilder fra nettet. Er litt tungvindt å skal spørre alle for hvert enkelt bilde. 

Dette hadde overskriften "Hvit jul". Jeg MÅ derimot ha rødt når jeg pynter til jul.

Hmm...dette ble litt feil vei.

Liker baderomsinnredning med innbygd(støpt)  betong.

Kooooselig! Jeg kunne tenkt meg den vedkurven.

Denne stuekroken likte jeg VIRKELIG. Spesielt med den gamle døra som har blitt til et salongbord. Bildet er hentet fra ROM 1-2-3 sine sider. Bildet er tatt av Rosaliga.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar