søndag 26. desember 2010

Nå har vi ihvertfall flyttet inn

Første overnatting hadde vi natt til lillejulaften. Det var bare meg og Vegard da, for vi hadde ikke skikkelig varme i huset, og vi ville slippe at Matea skulle krype rundt på de iskalde gulvene. Det gjorde ikke saken bedre at det var rundt 20 minusgrader ute.

På lillejulaften dro vi til Bodø for å feire jul og ble til 2. juledag. Da vi kom hjem til huset hadde svigermor og svigersøster Tonje vasket og ryddet litt rundtomkring. Pyntet med juleting i stua og ikke minst pyntet juletreet. Veldig koselig å komme hjem til.  Vegard fikk også innstallert pelletsovnen nede i gangen, så nå har vi det godt og varmt i store deler av huset.  Han fikk også opp parabolantenna ikveld, så da har vi til og med tv.
Ellers har vi fått strøm til induksjonstoppen og satt på plass komfyren under benken.
Så nå sitter jeg bare og koser meg i sofaen.

Det er helt klart en del som gjenstår, blant annet en del på kjøkken og store deler av badet. Men vi klarer likevel å bo her uten at de tingene er ferdige.  Og selvsagt en del finisharbeid gjenstår her og der.  Når vi har fått gjort alt dette oppe, så er det underetasjen som gjenstår. Yttergangen består foreløpig bare av betonggulv og vegger hvor tapetet er revet av.

Også gjenstår det som er gøy da, men som jeg neppe får tid til å gjøre i den første tiden som mamma til et spedbarn (2 dager igjen til termin), nemlig å innrede.  Jeg blir ikke å stresse med det, det må gå seg til litt gradvis.  Jeg må finne de rette møblene og tingene :)

Legger ut noen bilder fra ikveld:

Pelletsovn på plass i gangen nede i kjelleren. Denne kjøpte vi på anbefaling fra et par i Vik i Sogn som vi kjenner. Den gir en lunk i huset hele dagen, til og med når vi er borte, og vi kan regulere temperaturen som vi vil. Så må vi jevnlig mate den med pellets. Miljøvennlig er det visst også.  Vi prøvde den første gang i dag, og sålangt er vi veldig fornøyde.

Juletreet som svigers hadde pynta mens vi var borte

Salongdelen i stua har blitt et koselig oppholdssted. Vugga til lillebror har til og med blitt reid opp. Nå mangler det bare litt greier på veggene over sofaen, og litt småpynt forøvrig. Det kommer med tiden.

Da har vi for første gang brukt komfyren fra Ikea. Rundstykker som mamma har bakt:)  Her ser man at vi mangler sokler/plater under kjøkkenskapene. Men vi fikk feil farge, nemlig børstet stål. Vi ønsker selvsagt hvit. Så da får det stå sånn til vi får tilsendt nye sammen med ny benkeplate.  Over induksonstoppen og resten av den veggen forøvrig skal vi ha sånne våtromsplater som ser ut som fliser, slik som man kan bruke på bad. Jeg må bare komme meg til byggmaker og finne noen som kan passe.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar